Új jelszó kérése
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Olcso.hu

Az olcso.hu partnere a(z) pepitafestek.unas.hu
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek


VALTTI PUUÖLY OLDÓSZERES FAOLAJ

 VALTTI PUUÖLY OLDÓSZERES FAOLAJ

Termék ára
3 800 Ft
Termék kosárba helyezése
Tulajdonságok kiválasztása
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
VALTTI PUUÖLY OLDÓSZERES FAOLAJ
Kiszerelés :0,9 L
2,7 L
9 L
ALKALMAZHATÓSÁG Kültéri fa felületek ápolására alkalmas.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Kerti bútor, terasz, lépcső, kerítés, korlát.
A termék tulajdonságai
VALTTI PUUÖLY OLDÓSZERES FAOLAJ
Színskála Színtelen. Valtti Color Színkártya színeiben színezhető.
Fényességi fokozat meghatározatlan
Fedőképesség Kb. 5 m2/l függően a felület áteresztő képességétől.
A mindenkori kiadósságot befolyásolja a fa fajtája, mintázata, nedvességtartalma.
Kanna méretek 0.9 l, 2.7 l és 9 l
Hígító lakkbenzin 1050
Felvitel módja Ecsettel vagy szivaccsal.
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén Kb. 5 óra múlva érintésszáraz. A második réteget az első réteg száradása után azonnal felhordhatjuk.
időállóság Extrém időjárási hatásoknak kitett felületet évente egyszer kezelni kell.
Szárazanyag tartalom 18%
Sűrűség 0.8 kg/l, ISO 2811.
Tárolás Tűri a hidegben történő tárolást, szállítást. Rosszul lezárt dobozok, valamint a színezett termékek rosszul tűrik a hosszú tárolást.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Festési körülmények A kezelendő felület legyen száraz, a felület és a levegő hőmérséklete legalább +5°C, a páratartalom pedig 80% alatt festés és száradás közben. Az újonnan kezelendő keményfa gyakran nedves, ezért festése előtt fél év száradás szükséges.
Előkészítés A kezeletlen keményfa esetében legalább 6 hónap száradási idő szükséges a kezelés előtt. Távolítsuk el a szennyeződést és a port a felületről. A már előzőleg kezelt felületet pedig mossuk le penészeltávolítóval. A kezelendő felület legyen száraz, mert a nedves fa nem szívja be az olajat és az nehezebben szárad magas páratartalom esetén.
Kezelés A Valtti Faolajat használat előtt és közben alaposan keverjük fel. Hordjunk fel 2 réteget ecset vagy szivacs segítségével. Oszlassuk el egyenletes, függőleges ecsetvonásokkal, hogy elkerüljük az átfedéseket. Töröljük le a felesleges olajat. Az olajos kezelés megváltoztatja a fa színét, sötétebb lesz, különösen, ha a fa alapszíne szürkés vagy előzőleg festve volt. Intenzív színhatás vagy UV védelem elérése érdekében a faolajat színezve, két rétegben javasolt felvinni.
Szerszámok tisztítása 1050-es jelzőszámú hígítóval vagy Tikkurila Pensselipesu-val.
Karbantartási útmutató Az olajozás után óvatosan kezelje a felületet, mert az olajos felület a végső tartósságot kb. egy hét alatt éri el. Két nap után finoman tisztíthatja a felületet egy puha kefével, vagy nedves törlőronggyal.

A piszkos felületeket tisztíthatja a Huoltopesu és víz 1:10 arányú elegyével. Távolítsa el a foltokat, vagy a nagyon szennyezett felületeket tisztítsa a Huoltopesu és víz 1:1 arányú elegyével. A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel, majd hagyja megszáradni.
Webáruház készítés